BG | EN

Работници санират сградата на Община Благоевград необезопасени и без задължителните каски

Снимка: скрийншот blagoevgrad-news.com

Работниците, които санират в момента сградата на община Благоевград работят необезопасени и без задължителните каски. Видео по темата е заснел загрижен жител на града и изпратил в регионалното издание „Благоевград нюз“.

„Без каски и предпазни колани работят строителите по санирането на сградата на община Благоевград. В рамките на няколко дни, няколко пъти минавам от там и всеки път виждам работниците, които очевидно работят без никакви предпазни мерки. Това е безумие, колко инциденти имаше до момента и не се научиха! Най-лошото е, че сега се случва пред погледа на общинарите.“, коментира пред изданието Стоян Йорданов – човекът, заснел и изпратил видеото.

Областната инспекция по труда в Благоевград е констатирала десетки нарушения на законодателство и изискванията за безопасност при санирането на жилищните блокове още през миналата година.

Засилените проверки на фирми, които санират блоковете в Благоевград, са започнали след трагичен инцидент в началото на месец март 2017 год., когато работник е починал след падане от петия етаж при санирането на жилищен блок.

Проверка на „Благоевград нюз“ е показала, че изпълнител на поръчката по проект: „Въвеждане на мерки за енергийна ефективност в общински административни сгради“ е софийската фирма „ИНФРА РОУДС“ ЕООД.

Проектът цели въвеждане на мерки за енергийна ефективност в административната сграда на Община Благоевград, както и осигуряване на достъп до сградата на хора с увреждания. С реализация на проектните дейности ще се постигне повишаване на енергийната ефективност и редуциране на енергопотреблението в сградата, предмет на проекта. Поръчката е на стойност 3 310 786.50 лв. с ДДС.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините