BG | EN

Пътят край Своге продължава да е опасен, според Института за пътна безопасност

Снимка: пресцентър на МВР, 25.08.2019

„Пътят край Своге продължава да бъде опасен и продължава да бъде пълен с дефицити, свързани с пътната безопасност“. Това каза тази сутрин пред БНР Диана Русинова от Института за пътна безопасност. Една година след тежката катастрофа край Своге, граждани и близки на жертвите се събраха вчера да почетат паметта им със заупокойна молитва и осветяване на паметната плоча на мястото на инцидента. При трагедията на 25 август 2018 г. край Своге, автобус излезе от платното и се преобърна, а 20 от пътниците в него загинаха.

Според Диана Русинова от Института за пътна безопасност, проблемът с отводняването на пътя е останал, мантинелата е преместена, но сега пешеходците трябва да се движат по пътното платно.

В предаването „Преди всички“ по програма „Хоризонт“ Русинова обясни, че пътните условия могат да бъдат променени, така че водачът дори и да допусне грешка, животът му да бъде съхранен, но не може да бъде променено съзнанието на всички шофьори.

Института за пътна безопасност прави 24-часов мониторинг на пътя и получават множество сигнали за нарушения и проблеми, които в последствие те подават в институциите, отговарящи за състоянието на пътищата и отговарящи за безопасността.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините