BG | EN

Историята на...

Пътят – историята на Славко Матанович и Ананда Роши

Ананда Роши
Снимка: Венелина Попова

Ананда Роши и Славко Матанович са от Хърватия, но живеят в България. Тя – едва от седем месеца, той – от седем години. Изборът им не е случаен, а част от пътя им на лечители и учители. Тук са, за да помогнат на българите, които според тях имат специална духовна мисия.

И двамата са светлооки, а лицата им излъчват мирско спокойствие, хармония и светлина. Връзката помежду им не е само в този живот. Срещали са се неведнъж и в предишни прераждания, твърдят и двамата.

Славко Матанович: „Споделям това за първи път пред Вашата медия – човек се преражда и това за мен е безспорен факт. Аз не знам защо съм се родил в Хърватия, не мога да кажа. Но това, че съм тук, нито е за първи път, нито е случайно. Много пъти съм живял в България като богомил(веднъж и на пирамидите в Босна) и като български свещеник имам ученици, на които съм бил духовен учител и в предишни инкарнации на Земята. И връзката ми с тях продължава и сега.“

Пътят на биоенерготерапевта Матанович

започва след пределна диагноза, която му поставят лекари в Хърватия. Медицината се оказала безсилна да му помогне и тогава Бог му изпраща лечител. Твърди, че всеки може да се лекува със собствената си квантова енергия като я прехвърля към болното място. И дава пример с ръцете ни, които интуитивно поставяме там, където чувстваме болка в тялото. Но за да използва живата целебна енергия от вселената, която индусите наричат Прана, древните гърци – Пневма, китайците – Чи, японците – Ки, човек трябва да се научи да го прави, да премине обучение при учител. Всеки може, просто на талантливите им трябва по-малко време, както за всичко друго. Но само с прочистено съзнание.

Освен биоенерготерапията, Славко Матанович казва, че владее и други техники като радиестезията, енергийната дематериализация и енергопресурата. А спиритуална енергийна хирургия и изворно лечение, по думите му, умеят да практикуват и двамата с Ананда Роши.

Връщам разговора ни в неговото начало и питам Матанович за

духовната мисия на българите: 

„Не става дума дали вярвам или не, аз зная! Тук срещам много хора с отворено съзнание за новото време и Господ ми е избрал роля – да съм центърът, около който се събират те. Някои идват при мен първо като пациенти, а след това стават и мои ученици. Седма година съм вече тук и това е част от моята мисия. Казвам ви, че не знам друга държава като България, където  има толкова много талантливи хора. Вие българите носите в своето ДНК култ към новото време и ние двамата с Ананда трябва да го отключим!“

Славко Матанович говори за Ананда Роши като за голям духовен учител. Тя е в България само от седем месеца, но вече харесва енергията тук и хората, много от които са отворени да приемат светлината. А това и помага да работи лесно. Била е на различни места в света – Индия, Египет, Перу, Бали и навсякъде действа по един и същи начин. Но споделя, че има народи, при които не среща никаква възприемчивост, усеща ги като бетонна непробиваема стена. А при българите трябва само един малък импулс, за да се пробие злото като тънка мембрана и да изберем светлината, да пораснем за доброто и да сме близо до Създателя, до енергията на свободата и любовта. Малко трябва, за да прехвърли човек тази граница, твърди Ананда Роши.  

Озарена от вътрешен духовен плам,

тя говори за нас с особена топлота и симпатия: „Българският народ има силно развита интуиция, а хората приемат много лесно божествената светлина. И аз виждам тази възприемчивост, когато работя или се разхождам в някой град. А специалният ви ДНК код служи като антена за приемане и транформиране на енергията. Българската колективна карма е специална, ще се издигне много бързо на световно ниво и в бъдещето ще бъде първа в светлината!“

Славко Матанович
Снимка: Венелина Попова

Според Ананда днес много напреднали в духовното си развитие души като Учителя Беинса Дуно и бялото братство, Баба Ванга и други свети хора от отвъдното, както ги нарича тя, са тук да пазят народа ни и да помагат да се повдигнат вибрациите му. Те ни нашепват как да живеем добре и как да постигнем баланса между материалния и духовния свят. И ни дават импулси затова.  

„Аз съм на земята, за да отворя потенциала на светлината

в човешкото енергийно тяло.  Посветена съм в това знание и работя повече от 40 години с тази енергия. Усещам, че трябва да помогна на българския народ да повдигне своята карма и аз го правя сега“, продължава разказа си А. Роши. Не й се е налагало да си задава въпроса дали има духовна мисия, просто защото се е родила така – с отворени способности – усеща къде трябва да отиде и какво да работи.

А как да разберем

каква е мисията на собствения ни живот,

често считан от нас самите за незначителен? – питам усмихната хърватка, чиято възраст не можеш да определиш. Отговаря, че ние излишно усложняваме нещата, а отговорът е лесен – което искаш, което обичаш, това е знакът в коя посока трябва да поемеш. Защото божествената ни душа контактува с нашия ум, интелект и тяло и ще усети импулсите от щастие. А ако не сме избрали верния път, пак ще го усети. Но много хора не слушат сърцето си, не слушат този импулс къде ще срещнат късмета си и се разминават с него.

В практиката си на лечител Ананда изчиства кармичния багаж и премахва болестта, която блокира енергийните канали, не позволява енергията да преминава свободно през тях и съкращава живота на човека. А веднъж очистен от тъмнината, той може сам да се свърже с божественото, да върви в светлината и да бъде свободен. Духовна учителка твърди, че сме програмирани от Създателя перфектни и без грешки така, че да можем да живеем 2000 години, а не както сега – кратко и лошо.

С духовното си зрение

Ананда Роши вижда в бъдещето,

когато тук ще дойдат много духовни учители и страната ни ще стане духовният център за целия свят, какъвто в миналото е била Индия:“Сега българите мислят как да отидат в странство, а в бъдеще тук ще бъде толкова добре и толкова много хора ще искат да живеят тук, че ще се наложи да затворят границите на държавата“, разказва все едно приказка хърватката обикнала България и посветила се на духовното повдигане на нацията ни, както и Славко Матанович.

Според нея народите на Балканите сме свързани и тази връзка са богомилите. Както във физическото си тяло човек има родов код и както енергийното ни тяло е създадено от семейната енергия, така в българския народ има код от богомилите и той носи много от тяхната добра, милостива и благородна енергия. Българите умеем да различаваме истината, тоест Бога, защото той е истина, свобода и любов казва Ананда Роши. Но задачата ни е да я изберем със сърцето си!

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Най-четени: Историята на...

Още от „Историята на...“