BG | EN

Пътят Бургас-Созопол ще бъде затворен днес от протестиращи

Поредица от протести бяха организирани в последните дни в София след смъртта на двама младежи на пешеходна пътека в столицата
Снимка: скрийншот от видео на Нова ТВ

Пътят Бургас-Созопол ще бъде затворен днес от 11 до 11,30 часа от протестиращи граждани, настояващи за по-строги санкции спрямо причиняването на пътни инциденти поради невнимание.

Проявата е част от национален протест срещу войната по пътищата, обявен за днес.

От бургаската полиция съобщават, че планираното затваряне на отсечката е в частта около бившето КПП и ще се въведе временна организация на движение, като за посочения времеви поток трафикът ще се пренасочи от пътен възел “Юг” през к-с “Меден рудник” – Твърдица – Маринка – детелината за кв. “Крайморие” и обратно.

Протестиращите настояват за по-строги санкции за причинителите на пътни инциденти.

„Не може двама човека да убиеш по невнимание и да получиш четири години“, казва пред Радио Бургас организаторът Гергана Тасева. 

Участниците в днешния национален протест ще блокират възлови кръстовища и невралгични участъци с настояване за предприемане на ефективни мерки за пътната безопасност и наказания за шофьорите, причинили катастрофи.

„Искаме, когато има наличие на алкохол, наркотици и грубо нарушение на  Закона за движение по пътищата, да се считат за умишлени престъпления. Защото в момента ги гледат като неумишлени престъпления“, обясни в ефира на националното радио организаторът на протеста Иван Спасов.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините