BG | EN

Пътен възел „Чехлевци“ е пред завършване

Пътен възел „Чехлевци“
Снимка: „Габрово нюз“

(„Габрово нюз“)

Пътен възел „Чехлевци“, част от третия етап от изграждането на обходния път на Габрово, водещ към бъдещия тунел под връх Шипка, е почти завършен, съобщава електронното издание „Габрово Нюз“.

За идващите от детелината на пътен възел „Поповци“ и движещи се по околовръстния път на Габрово, вече е изграден нов пътен участък, който улеснява достъпа до града по ул. „Малина“ и бул.“Никола Войновски“.
Излизащите от Габрово в посока Севлиево или Велико Търново също се движат по нов пътен участък.

Третият етап, от общо пет при изграждането на обходния път на Габрово, е изцяло ново строителство и включва 5 км. нов път, два пътни възела – „Чехлевци“ и „Дядо Дянко“, четири моста, както и един тунел.

При пътен възел „Чехлевци“, който е в близост до ул.“Малина“ и бул. „Никола Войновски“, ще се свързват Обходният път на Габрово и пътят Габрово – Дебел дял. При пътен възел „Дядо Дянко“ – на бул. „Трети март“, ще се свързва пътят Габрово – Узана с обходния между Габрово и общинския път за с. Чукили.

Чрез двете съоръжения ще се осъществява връзката на обходния път на Габрово с центъра на града. Изпълнител на обекта е Консорциум „ПСВТ“, в който влизат дружествата „Хидрострой“, „Пътни строежи – Велико Търново“, и „Пътинженерингстрой – Т“ . Стойността на договора за строителство е за близо 93 млн. лв. с ДДС.

Строителният надзор осъществява ДЗЗД „Обединени консултанти“ – „Трансконсулт БГ“ ООД, „Рубикон Инженеринг“ ООД и „Трафик Холдинг“ ЕООД. Стойността на договора е над 1 млн. лв. с ДДС.

Още информация и снимки от строителството на пътен възел „Чехлевци“ – на сайта „Габрово Нюз“.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините