Първи случай на медик с коронавирус в Разград

Илюстративна снимка: Gerd Altmann от Pixabay

Лекар от детското отделение в МБАЛ „Св. Иван Рилски – Разград“ е дал положителен резултат за COVID-19, съобщиха от Областна администрация. Това е първият случай на заразен медик в трите региона – Разград, Шумен и Търговище. 

Медикът е в добро общо състояние и е поставен под 28-дневна домашна карантина. Предстои вземане на проби на контактните лица и връчване на предписание за спазване на задължителна карантина.

Всички останали проби, взети на персонала, работещ в Детско отделение, са отрицателни. Изследванията са извършени с PCR тест в лабораторията на лечебното заведение.

Изследванията на медиците в детско отделения са направени, след като вчера там бяха установени 4-месечно бебе и неговата баба, заразени с коронавирус. Тогава бяха взети PCR тестове на целия персонал на отделението, който се беше самоизолирал до излизане на резултатите.

Заразеното бебе и баба му, които са били настанени в друг сектор на отделението и не са имали контакти с останалите деца, вече са преместени в Инфекциозното отделение. Те са в добро здравословно състояние и ще останат под наблюдение до отчитане на 2 отрицателни резултата.

След извършената пълна дезинфекция, от утре Детското отделение на разградската болница ще приема болни.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам