Първи починал от COVID-19 в Севлиево

Снимка на Gerd Altmann от Pixabay

Днес следобед почина 61-годишният мъж,  регистриран с коронавирусна инфекция в Севлиево, съобщава регионалното издание „Севлево онлайн“.

Вероятно състоянието му рязко се е влошило, тъй като само преди три часа от болницата публикуваха информация, в която се казва, че мъжът „диша самостоятелно, лекуваме го по утвърдения протокол и се надяваме да не се стига до усложнения“. Буквално преди минути от Общинския кризисен щаб обявиха за смъртта на мъжа. Тя се позовава на данни от лечебното заведение и в нея се казва, че „смъртта е настъпила внезапно, вероятно поради съдов проблем. До последно е бил в съзнание и е дишал самостоятелно“.

По-рано днес от МБАЛ в Севлиево съобщиха за медицинско лице, контактно на починалия пациент, заразено с коронавирус. Съпругата на починалия днес мъж също е с положителна проба, като към момента не е проявила симптоми и е под карантина в дома си.

Починалият днес мъж е приет за лечение в севлиевската болоница на 27 април. Той е бил шофьор на товарен камион, прибрал се в България след курс в Украйна, когато е почувствал неразположение и е потърсил медицинска помощ.

Медицинска сестра от Инфекциозно отделение на севлиевската многопрофилна болница за активно лечение е дала положителна проба за Covid-19. Тя е изследвана като контактно лице на настанения за лечение в отделението пациент с коронавирусна инфекция, който е първият случай на заболял от новия вирус в Севлиево. 

Според Регионалната здравна инспекция в Габрово отделението няма да бъде поставено под карантина, защото е невъзможно да се постави под карантина този тип отделение. Сестрата е под изолация в отделението. Няма други от персонала на Инфекциозно отделение, дали положителна проба за коронавирус, съобщават от болницата.

Началникът на отделението е преустановил работа на кабинет в един от медицинските центрове в града ни показа проверка на „Севлиево онлайн“ и не дава консултации на място в Държавната психиатрична болница, потвърди директорът на болницата д-р Сюзан Садъкова. 

Медицинската сестра, заболяла в Севлиево, е вторият случай на медик, диагностициран с Covid-19 в област Габрово. Първият бе на медицинска сестра от габровската болница, която даде положителна проба още в началото на март, когато бе установен един от първите случаи на коронавирус в страната. Въпросната сестра бе поставена под карантина и отдавна е здрава, съобщиха преди време от областната болница в Габрово.

Според информация от МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“ пациентът с коронавирус, който се лекува в Инфекциозно отделение в МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“, „се лекува по утвърдения протокол“ и диша самостоятелно. Съпругата му, която също даде положителна проба, е под домашна карантина и в добро здравословно състояние. 

С днешния потвърден случай на Covid в Севлиево заболелите в града стават трима, в областта са седем. 

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам