Първият пациент с коронавирус в Шумен е оздравял и излиза от болницата

МБАЛ – Шумен
Снимка: „Радиан“

Днес от МБАЛ – Шумен ще бъде изписан първият пациент с COVID – 19, съобщиха от здравното заведение. 37-годишният мъж от Шумен е клинично здрав и е дал две отрицателни проби от вирусологично изследване, заявиха от болницата. Пациентът остава на задължителна домашна изолация в следващите 28 дни.

Шуменецът беше приет за лечение в областната болница на 21 март, седмица след като се беше завърнал от работа в Банско.  Съпругата му е с отрицателни проби за коронавирус.

В МБАЛ – Шумен в момента има още трима пациенти с доказан COVID – 19 – двама мъже на 62 и на 66 години, и възрастна жена на 83 години. И тримата са с диагнози пневмония.

Няма епидемична връзка между четирите установени досега случая на коронавирус в Шумен, съобщиха от областната администрация, позовавайки се на данните на Регионалната здравна инспекция.

Направените вчера проби на шест пациенти в МБАЛ – Шумен са отрицателни, съобщиха от болницата.  Едната от пробите е на пациентка, която е била хоспитализирана в отделение по Нервни болести в Нови пазар.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам