BG | EN

Проф. Добромир Добрев: Ерозирането на държавността ескалира

Досегашният областен управител на Шумен проф. Добромир Добрев си тръгва от поста огорчен. Пред журналисти той заяви, че не е имало индикации за смяната му, пише radian.bg. Вчера Министерски съвет назначи Бейнур Ахмед за нов областен управител на Шумен на мястото на Добрев. Също вчера бе сменен и зам. областният управител – след само два дни на поста Тиджел Заид бе заменена с Диян Димитров.

“Това, което става, не е редно и не е полезно за всички. Единственото нещо, което ме притеснява и оставя неприятно усещане, е това ерозиране на държавността, което виждам през последните седмици и което ескалира. Това не е добър знак за никого и от което трябва да излезем възможно най-бързо”, коментира Добрев.

Той заяви, че е бил изненадан от рокадата и е научил, за смяната на поста от медиите.

„Сами бяхте свидетели. Това, което се случи и със зам. областния управител, който беше назначен на 1-ви и уволнен на 3-ти с два работни дни, това оставя едно неприятно усещане, че към хората не се отнасят като към хора. Така че, споделям го, защото и аз бях огорчен почти толкова, колкото и днес”, каза още Добромир Добрев, цитиран от radian.bg.

Той посочи, че се е отнесъл сериозно към работата си и е доволен от свършеното.

Добрев благодари на служителите на областна администрация и отбеляза, че те са един добре сработен екип. „Специални благодарности искам да изкажа на хората, които имаха доверие в мен и ме оставиха да работя без никакви вмешателства и намеси. Радвам се, че някои неща успяхме да свършим – някои са дребни в очите на хората, други са по-важни. Последната седмица, когато имаше напрежение с „Напоителни системи“, успяхме да решим проблема“, заяви проф. Добромир Добрев.

Добрев отправи пожелания за успех на новия областен управител Бейнур Ахмед. „Да помага при решаването на проблеми, които възникват с администрациите и различните министерства и да не забравя основния проблем на Шумен – водата“, каза Добрев.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Най-четени: Още за новините

Още от автора

АЕЖ: Прокуратурата да разследва дали Ивелин Михайлов е поръчал на охранител “да се справи” с журналист

Асоциацията на европейските журналисти – България внася сигнал в Главна прокуратура и Окръжна прокуратура Варна по разкритията, че изпълнителният директор на т.нар. “Историческия парк” Ивелин Михайлов е поръчвал на шеф на охранителна фирма “да се справи” с журналиста Йоан Запрянов. 

Президентът Радев връчи втория мандат за съставяне на правителство на ПП-ДБ, те го върнаха неизпълнен

Президентът Румен Радев връчи втория проучвателен мандат за съставяне на правителство на втората по численост парламентарна група в 50-ото Народно събрание - "Продължаваме промяната" - "Демократична България". Втората по численост парламентарна група обаче върна мандата неизпълнен.

Парламентът – менажерия с най-различни фантастични животни

С тази менажерия в 50-тия български парламент, пълен с най-различни фантастични животни, няма да стане, пише Ивайло Нойзи Цветков. Време ли е за сглобка 2.0 и как да се казва тя?

Още за новините

От ДПС-Никола Козлево първи в Шуменско декларираха подкрепа за Ахмед Доган във войната му с Пеевски

Депесарите от най-малката шуменска община Никола Козлево се оказаха двигател на процесите в цялата регионална организация, която дълго се колебаеше каква позиция да заеме в откритата война между почетния председател на ДПС Ахмед Доган и съпредседателя на движението Делян Пеевски, санкциониран за корупция по глобалния закон „Магнитски“.

КОНПИ ще трябва да предостави достъп до всички свои решения за отнемане на имущество, реши окончателно съдът

Това слага край на период от две години, в който КОНПИ прибегна до поредица от процедурни трикове, за да избегне изпълнението на съдебното решение, което я задължава да разкрие информацията.

Трусове в ДПС–Шумен: Областният съвет наложи декларация в подкрепа на близкия до Пеевски Хамид Хамид

След тежко мълчание по повод откритата война между Ахмед Доган и Делян Пеевски, областният съвет на ДПС в Шумен най-после излезе с позиция, която обаче предизвиква нови трусове в местната организация.