BG | EN

Проучване на „Маркет линкс” за Пловдив: Здравко Димитров- 21%, Славчо Атанасов- 19%

Графика: Би Ти Ви/“Маркет линкс“

Само 2% е разликата между Здравко Димитров и Славчо Атанасов според данните на експресно проучване на „Маркет линкс”. За това информира днес регионалното електронно издание „Под тепето„, позоввайки се на данни от проучваенто, направено по поръчка на бТВ.

То е проведено сред 542 лица над 18г. по метода на прякото лично интервю непосредствено преди старта на официалната предизборна кампания – в периода 21-24 септември. Данните от изследването бяха представени от телевизията днес, ден преди дебата между част от кандидатите за кметове, който ще се проведе директно в ефира на „Тази сутрин” утре.

Графика: Би Ти Ви/“Маркет линкс“

Социологическото проучване показва, че най-голяма подкрепа за кмет на Пловдив към момента получава кандидатът на ГЕРБ Здравко Димитров– 21%. На второ място с 19% подкрепа е Славчо Атанасов от НФСБ и ВМРО. В тройката е и кандидатът на Съюз за Пловдив Дани Каназирева с 11%. Следва кандидатът на БСП за България Николай Радев- 8%, а кандидатите на „Демократична България” Атанас Костов и на Любомира Ганчева от АБВ към момента имат около 2%.

Според данните от проучването, ГЕРБ ще вкара най-много общински съветници. Листата на управляващата партия биха подкрепили 30 процента от анкетираните, а на второ място излиза тази на БСП с 22 процента. Трети по подкрепа за местния парламент са НФСБ и ВМРО с 8 процента.

Повече от половината анкетирани пловдивчани са заявили, че ще гласуват на 27 октомври.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините