BG | EN

Протест с искане за чист въздух в Русе блокира Дунав мост

Кадри от протеста, който се проведе тази сутрин в Русе
Снимка: принтскрийн bTV

Протестен автопоход с искане за чист въздух в Русе блокира движението на кръговото кръстовище в района на ГКПП „Дунав мост“, като се образуваха дълги опашки от превозни средства. Протестиращите бяха с маски на лицата и носеха транспаранти с надписи „Стоп на обгазяването на Русе!“, предаде БТА.

Десетки граждани дойдоха с децата си и настояха да се обърне внимание върху непрестанното промишлено замърсяване в града и и настояха за мерки срещу замърсителите, съобщи БНР от крайдунавския град.

Според гражданите, проблемът е комплексен, миризмите са различни и степента на замърсяване е различна.

Пред националното радио един от участниците в протеста заявява, че трябва да се търси съдействието на международни екологични организации и да се поиска отново проверка на разрешителните на предприятията в източната и в западната промишлена зона, да се направи оценка за въздействието на околната среда.

През последния месец има множество сигнали за обгазяване през нощта и ранните часове сутрин. Хората не приемат твърденията на екоинспекцията, че всички показатели са в норма, съобщи от мястото на събитието и bTV.

„Държавата не желае да се справи с този проблем“, твърдят русенци.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините