Протест срещу строеж, свързан с Веселин Марешки в Морската градина на Варна

Снимки: Фейсбук/Варна може да защити Морската си градина

Жители на Варна излязоха на протест с наслов „Не на багерите в парка! Не на строежите в Морската градина във Варна“. Повод за неделната акция стана строителство в терен, собственост на компания, свързана с депутата Веселин Марешки в парка.

Морската градина трябва да е парк, а не жилищен квартал, категорични бяха протестиращите. Те направиха символична жива верига около терена и скандираха „Искаме природа, не искаме бетон“.

Строителството продължава вече най-малко два месеца без реакция от страна на местната администрация, която официално твърди, че не е издавала строителни книжа за въпросния парцел и, че там се ремонтирала съществуваща постройка. Проверка на „Дневник“ обаче показва, че в имота вече са построени две нови сгради. 

Строителните дейности в Морската градина, които спаред депутата са ремонт.
Снимка: За истината

Протестиращите в неделния ден варненци описаха в социалните мрежи изненадата си от това, че са били „пазени“ от пет полицейски автомобила и два мотоциклета.

„Когато през лятото блокирахме Аспаруховия мост, дойдоха две полицейски коли. Днес, за имота на Марешки, дойдоха два пъти повече. Направете си изводите кое е по-важно за варненската полиция,“ е цитирана да казва един от участниците в протеста.

През страницата „Варна може да защити Морската сиг градина (обновена)“ в социалната мрежа Фейсбук защитниците на парка предахода послание към депутата Веселин Марешки, в което написаха, „освен, че не искаме багери, строежи, огради и пътища в парка – призовахме г-н Марешки, който сам се определя като най-некорумпираният и най-голям благотворител, да го докаже и да дари имота на Варна и варненци! Очакваме решението му!“

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам