BG | EN

Протест на пловдивчани принуди общината да премахне временен път от парк

Снимка: скрийншот от видеото, изпратено от граждани до „Под тепето“

Дни след като граждани на Пловдив излязоха на протест заради липсата на информация за дейността на строителни машини в намиращ се до домовете им парк, багери са започнали да събират чакъла, посипан в зелените площи на парка.

Това съобщи регионалното издание „Под тепето“ като публикува и видео, изпратено от хората, жвеещи в района на бул. „Свобода“.

Според строителната фирма, изпълняваща ремонтни работи в района, чакълът е бил постлан в зелените площи, за да послужи за временен път, а според работниците на фирмата – за да се изгради велоалея. Според протестиращите пловдивчани, обаче, общината не разполага с необходимите документи за подобно строителство. Те считат, че за велоалея е по-подходящ отстрещния тротоар, който бил широк около 10 м., а не съществуващата зелена зона.

След като се вдигнаха на протест, при хората отиде главният инженер на Общината заедно с управителя на фирмата, която извършва ремонтни дейности в района, за да ги информират за дейностите и да уверят, че в парка няма да се строи. Думите им бяха приети с недоверие от протестиращите, а ден по-късно, багерите са започнали да премахват посипания в зелените площи чакъл.

Междувременно в „Под тепето“, под статията по темата,  се появи коментар на читател, според който протестиращите не отразяват мнението на всички живущи в района и има други мнения, защитаващи необходимостта от паркоместа, пешеходна зона и велоалея.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините