BG | EN

Протест заради лошото състояние на пътя Приморско – Китен

Илюстративна снимка: Елена Павлова

Представители на туристическия бранш и жители на Приморско излязоха на протест заради лошото състояние на вътрешния път Приморско – Китен.

Акцията започна с присъствие на мостовото съоръжение, което е най пряката връзка с ММЦ и Китен.

Жители на Приморско и представители на туристическия бранш протестираха тази сутрин заради лошото състояние на вътрешния път Приморско – Китен и моста на река Дяволска.

След демонстрацията община Приморско съобщи, че търси финансиране за цялостен ремонт на отсечката.

Жители на Приморско и представители на местния бизнес изразиха недоволството си от инфраструктурата, която е алтернативна връзка между курорта, ММЦ и Китен. Асфалтът е компрометиран, мостът не е ремонтиран повече от 20 години, а осветлението по него е оскъдно, заявиха те и поясниха:

„Пътят е в окаяно състояние. Тук не става за превоз на пътници. Самите туристи и те са недоволни, защото друса“, каза протестиращ, цитиран от БНР.

Преди дни катастрофа е затворила централния път Приморско-Китен и целият трафик се е наложило да бъде пренасочен от тук. По време на туристическия сезон отсечката е натоварена денонощно.

На един от плакатите, който са издигнали, пише „Нищо повече от модерна и безопасна инфраструктура“. Демонстрантите са категорични са, че протестът не е политически.

Исканията им обобщи председателят на туристическата камара в Приморско Стоян Петров.

„Крайно време е да се направи едно планиране и изграждане на един модерен вътрешен път, който да бъде алея за туристите“.

Кметът Димитър Германов заподозря политически мотиви в протеста и поясни:

„Ако приемем, че горната отсечка е около 4 милиона, другото с мостовото съоръжение ще бъде с подземната инфраструктура, касаеща ВиК съоръженията, може би между шест и осем милиона. Община Приморско към този момент няма такъв ресурс“.

До намирането му в участъка ще се извършват козметични ремонти, категоричен е Германов.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините