BG | EN

Протестът в село Труд прераства в национална инициатива

Снимка: podtepeto.com

Поредният протест на жителите на пловдивското село Труд срещу дейността на инсталацията за биогаз и пасивните институции, който се проведе през уикенда, е родил идеята за създаване на национално обединение на неправителствени организации от различни краища на България, страдащи от индустриални обгазявания.

По информация на регионалното издание „Под тепето“, в протеста, проведен на 20 октомври – денят, в който е било първото шествие на недоволните преди години, стотиците протестиращи са били подкрепени от хора от още седем населени места. Всички те страдат от индустриални обгазявания и от липсата на адекватност от страна на институциите, пояснява изданието.

Според информацията, след края на шествието участниците са провели първа работна среща за полагане на началото на национално обединение на неправителствени организации от различни краища на България, които имат сходни проблеми.

Сдружението ще обедини усилията на гражданите за адекватни и работещи институции, обясняват организаторите от Сдружение “Бъдеще за село Труд”, цитирани от „Под тепето“. Националното обединение ще бъде официално учредено до края на 2018г. в присъствието на граждани и медии.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините