Протестна подписка и заявка за блокада обявиха жителите на родопско село

Снимка: „Отзвук“

Днес жителите на родопското село Левочево ще внесат при кмета на Смолян Николай Мелемов протестна подписка с искане за ремонт на трикилометровия участък, водещ до селото. След многократни неизпълнени обещания на местната власт за ремонт на пътя, осеян с дупки, жителите на Левочево заплашиха, че ще затворят главния път за Пловдив, ако в най-скоро време ремонтът не започне.

„Още преди да встъпи във втория си мандат кметът Николай Мелемов обеща пред левочевци, че пътят ще бъде асфалтиран, както и отсечката към Пампорово. До днес обаче нито единият път е оправен, нито другият. На въпроса ми кога ще започне строителството на трасето г-н Мелемов ни препраща към „неизвестното светло бъдеще“. Никаква конкретика, просто казва, че ще бъде асфалтиран. Но това го казваше и преди 8 години. Преди двайсетина дни журналисти от Ройтерс ми бяха на гости и също изказаха своето възмущение от състоянието на пътя“, заяви пред регионалното издание „Отзвук“ общественикът Анастас Барбов.

Пътят за Левочево е част от общинската пътна мрежа, като последното запълване на дупките е било преди пет години. Хората се оплакаха, че и таксиметровите шофьори вече отказвали курсове заради лошото състояние на участъка.

„Наистина в началото на селото към Пампорово пътят е лош – дупка до дупка. Предполагам, че и надолу е по същия начин, както съм го видяла преди 2-3 месеца, когато съм идвала в Левочево. В крайна сметка би трябвало да се поотремонтират нещата, да се възстановят, защото все пак има хора, които са пътуващи и работещи“, каза пред „Отзвук“ председателят на Общински съвет – Смолян Венера Аръчкова, която в събота също беше в Левочево.

Жителите на с. Левочево настояват да се ремонтират и 500 метра от пътя в горния край на селото към Пампорово, който също е в окаяно състояние.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам