BG | EN

Протести срещу газовата политика на служебния кабинет се провеждат тази вечер в София

Снимка: Фейсбук профил на Ivo Indzhov

Два протеста срещу газовата политика на служебния кабинет започнаха пред президентството.

Събралите се пред сградата хора заявяват, че протестират срещу опити на служебното правителство да обвърже България отново с „Газпром“ и да саботира газовата диверсификация, започната от кабинета „Петков“.

Единият от протестите е свикан от „Демократична България“ под надслов „България – независима от “Газпром“!“.

„С всички свои действия до момента служебният кабинет показва, че сменя посоката на България, усърдно ни води към зависимост от Газпром и саботира енергийната диверсификация на страната.

Служебното правителство на Радев използва процедурни хватки за да попречи на сертифицирането на интерконектора с Гърция, за да не може страната да получва евтин азерски газ.“, се посочва в призива на „Демократична България“, публикуван във Фейсбук.

Вторият протест е организиран като спонтанен във Фейсбук заради решенията на служебното правителство от последните дни – смяна на 25 областни управители, на ръководителите на НАП и на АМ „Митници“, както и заради „опити на служебния кабинет да блокира газовата връзка с Гърция“.

БНР цитира Николай Хаджигенов и Арман Бабикян от движение „Ние идваме!“, които призоват своите симпатизанти да подкрепят спонтанния протест.

Първите протести срещу служебното правителство се провеждат на едва на четвъртия ден от назначаването му.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините