BG | EN

Прокурорът върна преписката за пътуването на севлиевските общинари до Ница

Снимка: prb.bg

Наблюдаващият прокурор от Окръжна прокуратура Габрово е върнал за допълнителна проверка преписката за пътуването на 28 общински служители и съветници от Севлиево до френския курорт Ница през април т.г. Мотивите са, че е наложително да бъдат изяснени някои обстоятелства, каза говорителят на Окръжна прокуратура Габрово Людмила Рачева.

Сега полицията има едномесечен срок, за да събере информацията, поискана от прокуратурата, което означава, че в края на септември ще стане ясно дали има основания за образуване на наказателно производство или работата по случая ще бъде прекратена.

Окръжна прокуратура Габрово се самосезира за пътуването на 23 общински светници, четиримата заместник-кметове и секретаря на Община Севлиево до френския курорт Ница. Визитата им бе в края на април и според официалната информация за нея бе за „обмен на добри практики“. След завръщането на „делегацията“ обаче стана ясно, че вместо в Ница, севлиевските общинари са били в малкото курортно градче Рокбрюн-кап-Мартен, известно като любимо място за почивка на кралски особи и светски знаменитости.

Престоят на севлиевските общинари там бе от петък – 27 април до понеделник- 30 април, т.е. два от дните бяха почивни, а четвъртия бе отреден за обратния полет към България. Посещенето, обявено като работно, включваше една работна среща, от която бе разпространена кратка информация и една снимка.

По-късно стана ясно, че за всеки от четирите дни престой зад граница съветници и общински служители са получили по 68 лв. командировъчни, а за посещението на Лазурния бряг севлиевските данъкоплатци са платили 25 хил. лв. Отчетите за командировките на всички, посетили Ривиерата, съвпадаха до буква, а имената на включените за обмен на добри практики останаха строго пазена тайна, въпреки че от администрацията публикуваха обща снимка, направена пред Община Рокбрюн-кап-Мартен.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините