BG | EN

Прокурорско задържане за дрогирания шофьор, превозвал мигранти с камион без да има книжка

Илюстративна снимка на 4711018 от Pixabay

Прокуратурата задържа 35-годишния столичанин, който вчера беше хванат да превозва в камион 40 мигранти, като е установено, че е шофирал товарен автомобил без да има книжка за това.

С постановление на прокурор от Районната прокуратура в Монтана мъжът с инициали Б. С. , от София е задържан за 72 часа, съобщиха от Съдебната палата в Монтана. Той беше спрян вчера от полицията при село Аспарухово в община Медковец и в каросерията на камиона му бяха открити 40 мигранти.

От прокуратурата уточниха, че предстои да бъде внесено в съда искане за постоянно задържане на обвиняемия и, ако то бъде одобрено, той следва да изчака в затвора развитието на делото срещу него.

Б. С. е шофирал товарен автомобил без да има книжка за това, а освен това е бил под въздействието на амфетамини в момента на задържането му в село Аспарухово. В мъжка чантичка в кабината на камиона полицията е открила кутийки с амфетамини и марихуана. Намерена е и радиостанция за връзка с друг шофьор, карал като пилотна кола на метри пред товарния автомобил.

Мигрантите в камиона са били 25 мъже, четири жени и 11 деца. Те нямали никакви документи за самоличност, но заявили, че са от Сирия.

След еднодневно задържане в Районното управление на МВР в Лом чужденците са преведени в специализиран център за настаняване на мигранти, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана. 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините