BG | EN

Прокуратура обвини началника на митницата в Севлиево за вземане на „такса спокойствие“

Снимка: пресцентър на прокуратурата

Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност началника на Митническо бюро Севлиево Йорданка Костадинова.

Тя е обвинена за това, че в продължение на 10 години, от юли 2009 г. до юли 2019 г., е искала и получавала по 200 лева месечно от управител на местна фирма под формата на „такса спокойствие“, за да не проверява дружеството му. Общата получена сума възлиза на около 24 хил лева, посочват от прокуратурата.

Костадинова е привлечена към отговорност и за това, че е предупредила продавач-консултант да избегне наказателно преследване спрямо него, като го е предупредила за предстояща митническа проверка.

Предвид влошеното здраве на Костадинова наблюдаващият делото прокурор й е определил мярка за неотклонение – „Парична гаранция“ в размер на 100 хил. лева, допълват от пресцентъра на държавното обвинение.

Продължава събирането на доказателства за евентуално извършени от нея престъпления по служба. В хода на разследването е възможно да й бъдат предявени нови обвинения. Събират се и доказателства за извършени престъпления и от други лица.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините