BG | EN

Прокуратурата ще приключи работа по делото срещу Бенчо Бенчев до края на май

Пресконференция на Апелативна прокуратура - Бургас
Снимка: Петя Михова

До края на май трябва да приключи работата на прокуратурата по делото срещу Бенчо Бенчев. Това съобщи пред журналисти Административният ръководител на Апелативната прокуратура в Бургас Любомир Петров. Бенчев беше сред задържаните в истанбулски хотел, заедно с Димитър Желязков – Очите.

Местният бизнесмен и общински съветник е с повдигнати няколко обвинения и е на свобода под парична гаранция. „На 15 април пристигнаха материалите от Турция по последната молба за правна помощ. В момента са изпратени на фирма, която извършва легализиран превод. Очакваме през другата седмица да приключи преводът на документацията. Ще анализираме всички материали по делото и вероятно ще се прецизират обвиненията.“, посочи днес пред журналисти Любомир Петров.

Бургаският бизнесмен и общински съветник Бенчо Бенчев е с обвинения за лично укривателство на Димитър Желязков – Митьо Очите и за незаконно притежаване на боеприпаси. Беше му наложена мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 50 хил. лева.

След като срещу него бяха повдигнати обвинения, съветниците от БСП в местния парламент го освободиха от групата си и Бенчо Бенчев продължи работата си в общинския съвет на Бургас като независим.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините