BG | EN

Прокуратурата ще обучава деца за опасностите в интернет

Снимка: pixels.com

Апелативният прокурор на Пловдив Иван Даскалов и Ваня Киркова, началник на Регионалното управление на образованието, подписаха днес поразумение за сътрудничество за реализиране на втората част на Образователната програма „Заедно в Час по етика и право“ на Апелативна прокуратура-Пловдив.

Съвместният проект се осъществява за втора поредна година. През учебната 2017-2018 г. прокурорите ще гостуват на ученици от 6 и 7 клас в шест пловдивски училища в часовете на класния ръководител. Магистратите ще изнасят лекции по темите – „Как да не станем жертва на компютърни престъпления“ , „Внимание! Не посягайте към наркотиците“, както и ще представят професията на прокурора. Срещите ще се осъществяват по график, като първата ще бъде на 6 ноември т.г.

Първата част на Образователната програма „Заедно в Час по етика и право“ се проведе през учебната 2016- 2017 г. Пловдивските прокурори изнесоха лекции пред близо 3600 ученици от всички пловдивски училища с паралелки от десети клас по теми, свързани с опасностите в интернет, гражданското общество, държавата, Конституцията, идеята за демокрация, човешките права и свободи и др.

По програмата, през април 2017 г., в Апелативна прокуратура-Пловдив бе създаден Ученически клуб „Правото и аз“, като прокурорите изнасят лекции пред неговите членове по различни правни теми.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините