BG | EN

Прокуратурата разследва 11 таксиметрови шофьори

Снимка: pexels.com

Таксиметрови шофьори са подавали фалшиви удостоверения за липса на задължения към Националната агенция по приходите през тази година. Това съобщиха от пресслужбата на Апелативната прокуратура в Пловдив.

Документите с невярно съдържание са подавани в отдел „Транспорт“ към общината. В момента Районна прокуратура – Казанлък провежда разследване за документни престъпления срещу 11 таксиметрови шофьори.

На 19 октомври Районна прокуратура- Казанлък е внесла споразумение в съда с един от разследваните шофьори за това, че в периода от 20 януари до 5 февруари т.г. е представил пред Главен експерт „Транспорт“ в Община Казанлък неистински официален документ – Удостоверение за наличието или липсата на задължения от Национална агенция по приходите. На шофьора е било определено наказание  – „пробация“ за срок от една година и шест месеца и безвъзмезден труд в полза на обществото от 100 часа в рамките на една година и шест месеца.

Разследването продължава по останалите досъдебни производства, които ще приключат в указаните срокове.
Съгласно изискванията на Закона за автомобилните превози за издаване на индивидуални разрешения за таксиметров превоз е необходимо регистрирания превозвач да няма задължения към държавата.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините