Прокуратурата разследва служител на здравното министрество във връзка с проекта за национална детска болница

Независимо от множеството протести правителството на Бойко Борисов подписа договор за изграждане на национална детска болница на мястото на  на мястото на недовършен от десетилетия стоеж.
Снимка: „Черна книга на правителственото разхищение в България“

Специализираната прокуратура разследва длъжностно лице от Министерство на здравеопазването за нарушения при обществената поръчка за изграждането на Национална детска болница. Това се разбира от съобщение на обвинението от днес.

В информацията не се уточнява кое и на каква позиция е длъжностното лице, но БНР припомня, че през миналото лято, докато беше служебен министър, Стойчо Кацаров подаде сигнал за нередности около проекта, а преди дни вътрешният министър Бойко Рашков съобщи, че МВР проверява изявление на Кацаров, че не е ясно къде са отишли 10 милиона лева, предназначени за детската болница. 

Разследването: Национална детска болница за милиони – тук.

С постановление на наблюдаващ прокурор от Специализирана прокуратура е образувано досъдебно производство за това, че длъжностно лице от Министерство на здравеопазването е нарушило и не е изпълнило служебните си задължения във връзка с възлагането и изпълнението на обществена поръчка с предмет: „Избор на изпълнител за изграждане на Национална многопрофилна детска болница“, се посочва в съобщението на прокуратурата от днес.

Подробна информация по случая се обещава след приключване на разследването.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам