BG | EN

Прокуратурата разследва сделки с църковни имоти

Снимка: пресцентър на прокуратурата

Под ръководството на Софийската градска прокуратура (СГП) днес се извършват претърсвания и изземания в две нотариални кантори в София, съобщи пресцентърът на държавното обвинение.

Процесуално-следствените действия са в рамките на образувано досъдебно производство за данъчни престъпления, длъжностни престъпления, документна измама и пране на пари, поясняват от прокуратурата.

Според разпространената днес информация, разследването е започнало на 18 юни т.г. по жалба от митрополит Антоний, представляващ Българската епархия в Западна и Средна Европа към Българската източноправославна църква, и предметът му обхваща разпоредителни сделки с имоти, собственост на Българската православна църква.

„Става въпрос за имоти, собственост на Българската православна църква, които са били продадени, а при сделките разследваме укриване на данъци. Имотите са в България, но все още не можем да кажем колко са и къде точно се намират“, обясни говорителят на Софийската градска прокуратура Зорница Таскова, цитирана от „Дневник“.

Към момента няма информация кога са сключвани сделките.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините