BG | EN

Прокуратурата разследва взрив в хасковски апартамент, предизвикан от химична реакция

Илюстративна снимка: Michael Schwarzenberger от Pixabay

Окръжна прокуратура – Хасково наблюдава досъдебно производство за повредено имущество на значителна стойност чрез взрив вследствие на химична реакция. Инцидентът е станал в жилищен апартамент, като при него е пострадал мъж на 45 г., съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

Иззети са веществени доказателства, индикиращи на дейност по производство на наркотични вещества, като разследването се провежда и за извършено такова престъпление, допълват от прокуратурата.

Взривът е избухнал около 5:30 часа вчера сутринта в жилище на 10 етаж в блок 15 на улица „Видин“ в квартал „Любен Каравелов“. Съседите чули силен взрив, като се е разхвърчала и дограмата на апартамента. Сериозно пострадалият 45-годишен мъж е транспортиран за лечение в клиниката по изгаряния в Пловдив. Според хасковски медии постадалият е криминално проявен с известен в града прякор.

От Клиниката по пластично-възстановителна и естетична хирургия на Университетската болница “Свети Георги” са съобщили пред БТА, че пострадалият е в тежко състояние, с над 20 процента изгаряния. Опериран е по спешност. Лекарите полагат всички усилия за подобряване на неговото състояние. 

В хода на разследването е извършен оглед на местопроизшествие от криминалисти и специалисти от Научно-техническата лаборатория и от такива при Националния институт по криминалистика на МВР.

В междуетажно пространство на входа полицаите са намерили 200 грама бяло кристално вещество и около 20 грама суха зелена листна маса, съобщават от Областната дирекция на МВР.

Назначени са експертизи. Разследването по случая продължава.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините