BG | EN

Изненадващо прокуратурата разпространи данни от разследването срещу „ТАД Груп“

Снимка: prb.bg

Специализираната прокуратура публикува в страницата си част от доказателствата по разследването за кибертероризъм срещу собственика на „ТАД груп“ Иван Тодоров, търговския директор на дружеството Георги Янков и 20-годишния служител Кристиян Бойков. По-рано днес Тодоров беше освободен срещу парична гаранция от 100 хил. лв.

На страницата на прокуратурата са публикувани 13 файла. Някои от тях съдържат кадри от охранителната камера от офиса на „ТАД груп“. На един Георги Янков говори с неизвестно лице по телефона и споменава името на Чобанов и сайта „Биволъ“.
На файл, показващ търсене на информация за премиера Борисов, главния прокурор Цацаров и депутата Пеевски, от прокуратурата в съобщенията, изпратени до медиите са оставили незаличени техните ЕГН, но са ги заличили в страницата си.
Папката с данни за прокурори и следователи е озаглавена „ Ne se chistiiiii“, както беше озаглавен и файлът с публикуваните на сайта на Съдебния инспекторат лични данни на съдия Мирослава Тодорова.

Вижте тук всички файлове, публикувани в официалната страница на прокуратурата:

Във връзка за разследването прокуратурата е поискала от френските власти да бъде разпитан и главният редактор на сайта „Биволъ“ Атанас Чобанов.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините