BG | EN

Прокуратурата проверява сигнал за полицейско насилие

Снимка: пресцентър – прокуратура

В Районна прокуратура – Сандански е постъпила жалба с приложени медицински документи към нея, в която се сигнализира за нанесен побой от полицейски органи при изпълнение на служебните им задължения, съобщи пресцентъра на прокуратурата.

Жалбата е постъпила в следобедните часове вчера, а по случая е било образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 131, ал. 1, т. 2, пр. 3, вр. чл. 130, ал. 2 от Наказателния кодекс, водено под наблюдението на Районна прокуратура – Сандански.

В хода на разследването към настоящия момент е било установено, че на 03.09.2018 г., около 23:55 ч., на ул. „Стефан Стамболов“, в района на заведението „Аджев хан“, в гр. Сандански, се намирал дежурен автопатрул, където служители на районното управление изпълнявали служебните си задължения. В този момент към тях се движел водачът на лек автомобил – Г.А., на когото бил подаден сигнал със стоп палка за спиране, обаче той не се подчинил. Мъжът направил маневра „обратен завой“, след което напуснал мястото. Последвало преследване на колата от автопатрула из целия град. В един момент водачът спрял автомобила, излязъл от него и побягнал, след което бил настигнат от полицейските служители и задържан.

По данни на държавното обвинение, Г.А. е бил прегледан от съдебен лекар, който му е издал медицинско удостоверение. Констатирани били: контузия на главата, травматични увреждания и рани в областта на очите, дясното ухо, охлузвания на лявото коляно, болезненост в дясната част на гърба. В съвкупност уврежданията представляват временно разстройство на здравето неопасно за живота.

Междувременно водачът на лекия автомобил Г.А. е бил изпробван с техническо средство за наличие на алкохол в издишания въздух, като пробата е била положителна – 1,86 промила, за което е било образувано бързо производство. Очакват се резултати от назначената химическа експертиза на кръвната проба. Предстои Г.А. да бъде привлечен в качеството му на обвиняем за извършени от него престъпления – управление на МПС след употреба на алкохол и противозаконно пречене на органите на властта да изпълняват служебните си задължения, посочват още от прокуратурата.

Разследването по случая продължава.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините