Прокуратурата проверява сигнал за купуване на гласове с хранителни продукти в Мадан

Борислав Сандов

Прокуратурата се е самосезирала за неправомерна агитация в Мадан след пост във Фейсбук на водача на листата на „Демократична България“ в Смолян и съпредседател на ПП „Зелено движение“ Борислав Сандов. За това съобщи кандидат-депутатът в интервю за регионалното издание „Отзвук“.

На снимката, публикувана в социалната мрежа от Сандов, се вижда образец на бюлетина с отбелязан № 9 в нея и надпис „Движение за права и свободи“, агитационна дипляна на ДПС, 1 килограм брашно, половин килограм ориз и пакет сол.

Снимка на агитационния пакет на ДПС, публикуван от Сандов

„Става дума нарушение на Изборния кодекс. Още повече, че се използват деца за предаване на тези пакети.“ – каза кандидат-депутатът. Според него е унизително, че се правят такива подаяния. „Вече има дадени показания от човек, който е получил такъв пакет, в полицията.“, допълни той. „Това се случва в града, в Мадан. В началото си мислех, че е в някоя от махалите, което още повече ме учудва как ДПС прави кампания.“ – заяви още Сандов. Той ще сезира Районната избирателна комисия в Смолян за това, че всяко дърво в града, дори и срещу Общината, е било облепено с плакати на ДПС.

„Бях намерен от полицията в центъра на града докато разпространявах наши материали, по късно в Рудозем дадох обяснения. Надявам, че ще си свършат работата, и ще последват санкции“ – заяви водачът на листата на „Демократична България“ по повод агитацията с хранителни продукти.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам