BG | EN

Прокуратурата проверява пътуването на 28 севлиевски общинари до Ница

Снимка: пресцентър – прокуратура

Окръжна прокуратура – Габрово се е самосезирала за пътуването на 28 общински служители и съветници от община Севлиево до Френската Ривиера в края на април т.г. По случая е възложена проверка, потвърди  говорителят на прокуратурата Людмила Рачева, предаде регионалното издание „Севлиево онлайн“.

Проверката се извършва от дирекцията на МВР в Габрово и в края на юли т.г. изтича двумесечният срок, даден от прокурора за нейното приключване.

След като разследващите приключат, има три варианта, пише изданието: ако са налице данни за престъпление, ще бъде образувано наказателно производство. При липса на данни за престъпление прокуратурата ще откаже да образува наказателно производство и ще прекрати преписката. Третият вариант ще се задейства, ако прокурорът прецени, че има нужда от още доказателства. Тогава той може да удължи срока на проверката и да върне преписката в разследването.

От 27 до 30 април четиримата заместник-кметове на Община Севлиево, секретарят на Общината и 23 общински съветници от всички партии, представени в местния парламент, заминаха на четиридневно посещение в Ница, анонсирано като „обмен на добри практики“. След завръщането им стана ясно, че са имали само една работна среща, но не в Ница, където са командировани, а в малката община Рокбрюн-кап-Мартен. Два от четирите дни от командировката са били почивни, а в отчетите си, всички общинари, включени в делегацията, написаха: „взех участие в програмата, предложена от фирмата, организирала омбена и се запознах с културно-историческите забележителности в гр. Ница“.

За това пътуване служители и съветници са похарчили малко над 25 хил. лв., а след завръщането си всеки от тях е получил по 140 евро командировъчни.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините