BG | EN

Прокуратурата привлече като обвиняем шофьора, убил момиче на пешеходна пътека

Снимка: Благоевград News

Окръжна прокуратура – Благоевград е задържала за срок до 72 часа е шофьорът на тежкотоварния автомобил, който прегази на пешеходна пътека в града 19-годишната Фатиме Колашова.

Трагичният инцидент стана около 9 ч. сутринта на 12 декември. Шофьорът на тежкотоварния автомобил – самосвал, пълен с пясък, е нарушил правила, установени в Закона за движението по пътищата е показала проверката, извършена до момента. В резултат на това на пешеходна пътека на ул. „Славянска“, Фатиме е блъсната и загива на място.

Предстои Окръжна прокуратура – Благоевград да внесе в съда искане за мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

Още вчера, по повод на трагичния инцидент беше свикано извънредно заседание на местната комисия по безопасност на движението, съобщава електронното издание „Благоевград News“.

На съвещанието са били обсъдени възможности за подобряване на мерките за сигурност на пътя и предотвратяването на инциденти, с фатален край.

Комисията начерта допълнителни мерки за сигурност като поставянето на релефна маркировка на възлови участъци, обособяването на еднопосочни улици в централна градска част и др. Нейното заседание продължи и днес.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините