BG | EN

Прокуратурата предяви две обвинения на зам.-председателя на ОбС – Бургас Бенчо Бенчев

Снимка: пресцентър Прокуратура

Районната прокуратура в Бургас е повдигнала обвинение на бургаския бизнесмен и зам.-председател на Общински съвет – Бургас Бенчо Бенчев за това, че е укрил в Турция и Гърция Димитър Желязков-Митьо Очите. Бенчев е обвинен и за това, че е държал боеприпаси, без да има разрешително.

Според официалната информация, публикувана днес на страницата на държавното обвинение в Интернет, Районна прокуратура – Бургас е предявила обвинение на Бенчо Бенчев за това, че в периода  от 02.08.2018г. до 04.08.2018г. в Република Гърция и Република Турция, спомогнал за това, обвиняемо лице  да избегне и да бъде осуетено спрямо него наказателно преследване, без да се е споразумял с това лице, преди да е извършило самото престъпление – престъпление по чл.294, ал.1 от Наказателния кодекс.

На Бенчо Бенчев е било предявено обвинение и за това, че на 05.08.2018г. в гр. Бургас, държал боеприпаси без да има разрешително за това – престъпление по чл.339, ал.1 от Наказателния кодекс.

Снимка: скрийншот NOVA TV

На Бенчо Бенчев е била наложена мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер от 50 хил. лв. Бургаският бизнесмен има и забрана да напуска страната

Днес Бенчев се явил с двама адвокати в следствения арест в Бургас. „Не приемам обвиненията. Срещата с Димитър Желязков беше случайна“, заявил пред събралите се журналисти Бенчев преди да влезе в Окръжната следствена служба.

Според адвоката му повдигането на обвинения на Бенчо Бенчев „не означава, че той е престъпник“.

При спецакция на полицията и прокуратурата на 2 август т.г. беше разбита група за рекет, палежи и побоища, която според прокуратурата се оглавява от Желязков. Той не беше арестуван, но три дни след акцията го откри и задържа полицията в Истанбул. Очаква се екстрадицията му в Бължария.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините