BG | EN

Прокуратурата поиска 5 години затвор за кмета на Септември

Марин Рачев - кмет на община Септември, Снимка: septemvri.org
Марин Рачев, Снимка: septemvri.org

Прокуратурата в Пазарджик поиска пет години затвор и конфискация на имуществото на кмета на Септември Марин Рачев. Той е обвиняем за укриване на данъци в големи размери в качеството му на търговец на горива, преди да стане кмет, предаде БНР.

Марин Рачев е обвиняем за укриване на данъци в размер на 118 хиляди лева. Престъплението е извършено през 2006 г., когато е бил едноличен търговец на горива, съобщава още националното радио.

Прокурорът по делото Паун Савов е уважил и предявения по делото граждански иск на Националната агенция по приходите, с което дължимата сума се удвоява.

Според обвинението, цитирано от БНР, Марин Рачев е продавал част от горивото без документи, като доказателствата за това са безспорни. Прокуратурата настояла за конфискация на цялото декларирано от Рачев имущество, което включва четири автомобила и апартамент в Пазарджик.

Очаква се присъдата да бъде произнесена в понеделник.

Преди по-малко от месец, Специализираната прокуратура повдигна и предяви обвинение на кмета на община Септември Марин Рачев и за умишлена безстопанственост за седем деяния, от които, според прокуратурата, е причинена вреда на общината в размер на 226 528.24 лева. Зам.-кметът на общината Явор Митев бе обвинен в длъжностно престъпление, а на двама други общински служители в Септември бяха повдигнати обвинения за извършени документни престъпления.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините