BG | EN

Прокуратурата поиска задържане на чужденец, предложил подкуп на митничар

задържан ГКПП
Снимка: пресцентър на прокуратурата

По разпореждане на Окръжна прокуратура-Хасково е бил привлечен като обвиняем Бурак А. на 27 г., германски гражданин, за това, че предложил подкуп на длъжностно лице, за да не извърши митническа проверка и за това, че не изпълнил задължението си да декларира пред митническите органи, пренасяните през границата на страната ни и укрити от него парични средства в размер на 90 хил. евро.

В информация на прокуратурата от днес се казва, че на 12 май 2018 г. митнически служители на ГКПП-Капитан Андреево отклонили за митническа проверка лек автомобил с германски регистрация. Моторното превозно средство било управлявано от собственика си – обвиняемият Бурак А., който пътувал сам. По метода анализ на риска, управляваният от германския гражданин лек автомобил бил подложен на рентгеново изследване. В хода на последното се установила нетипична плътност в багажния отсег. С оглед на това Бурак А. бил изпратен за извършване на физически контрол. За да не му бъде извършен такъв обвиняемият предложил на съпровождащия го митнически служител дар от 500 евро. Служителят на Митница Бургас не приел предложението докладвал за случилото се и извършил физическа проверка на автомобила. На мястото на резервната гума били открити недекларираните от обвиняемия парични средства в размер на 90 хил. евро.

Обвиняемият Бурак А. е бил задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Днес 16.05.2018 г. Окръжна прокуратура-Хасково е внесла искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо привлеченото към наказателна отговорност лице.

Предстои разглеждане на искането за вземане на мярката за неотклонение на Бурак А.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините