BG | EN

Прокуратурата поиска арест за извършителя на палежа пред апартамента на бургаски фоторепортер

Илюстративна снимка: pixabay.com

Задържан е извършителят на палежа пред апартамента на бургаския фоторепортер Борислав Пенков. Ясен е и поръчителят, става ясно от съобщение на прокуратурата.

По информация на бургаските медии, 33-годишният Румен Янакиев е бил задържан в Поморие. Прокуратурата съобщи днес, че по отношение на задържания е внесла в съда искане за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Янакиев е обвинен за това, че на 14.10.2018 г. около 03:25 часа в качеството си на извършител, в съучастие с Петър Б. (подбудител), запалил чуждо имущество на значителна стойност, а именно апартамент в гр. Бургас, собственост на фоторепортера Борислав Пенков и електрическо табло с 27 броя електромери, и прекъсвачи, на същия етаж и адрес собственост на „Електроразпределение ЮГ“ ЕАД, на неустановена към момента стойност на нанесените щети.

През миналата седмица, като поръчител на деянието бе задържан Петър Биберов, известен в Бургас с прозвището Кюфтето, припомнят местните медии.

Инцидентът, при който пред дома на бургаския фоторепортер бе запалена автомобилна гума, застраши живота на повече от 20 семейства в бургаския комплекс „Зорница“ на 14 октомври т.г.. Наложи се хората от входа да бъдат евакуирани. Огънят унищожи електромерите на всички апартаменти и нанесе сериозни поражения. Една жена беше приета в болница с обгазявания.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините