BG | EN

Прокуратурата повдигна обвинения на осем души след вчерашната акция във фирмите на Миню Стайков

Снимка: пресцентър – прокуратура

Осем от задържаните вчера десет души са обвинени след акцията на Специализираната прокуратура във фирмите на Миню Стайков. Според разследващите е на лице организирана престъпна група.

Задържаните М.С., С.С., И.Д., Ц.К., М.К., Б.Х., А.Т. и Д.Д. са обвинени в участие в организирана престъпна група, създадена с цел продажба на акцизни стоки без бандерол, извършване на данъчни престъпления и пране на пари. Предполага се, че първия посочен инициал е всъщност името на Миню Стайков, собственик на фирмите „Винпром Карнобат“ ООД, „Сис индустрийс“ ООД и „Топаз мел“ ООД, които бяха претърсени вчера, а вторият – на сина му Стайко Стайков.

На един от осемте са повдигнати обвинения за вторични престъпления – избягване плащането на ДДС и възстановяване на неследващ се данъчен кредит за малко над 1 млн. лв., на други трима – за държане на акцизни стоки без бандерол в големи размери, става ясно още от информацията, изнесена днес от държавното обвинение.

В рамките на деня обвиненията ще им бъдат предявени.

С постановления на наблюдаващия прокурор на обвинените ще бъде наложено задържане до 72 часа с оглед осигуряването им пред Специализирания наказателен съд и разглеждане на искане на Специализираната прокуратура за налагане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за всеки от тях.

Повече информация от спецпрокуратурата ще предоставят утре.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините