BG | EN

Прокуратурата отказа да образува досъдебно производство по сигналите срещу Боил Банов

Боил Банов и Елена Йончева
Боил Банов и Елена Йончева

Специализираната прокуратура съобщи, че не намира данни за извършено престъпление по сигналите срещу министъра на културата Боил Банов и отказва да образува досъдебно производство.

Сигналите за това, че сегашния министър на културата Боил Банов е ощетил държавата със 700 хил. лв. като опростил неустойка на фирмата изпълнител ДЗЗД „Антична Сердика“, която работи по реконструкцията на Ларгото и давал указания как да се фалшифицират документи по времето когато беше зам.-министър на културата във втория кабинет „Борисов“, бяха подадени от председателя на БСП Корнелия Нинова, народния представител Елена Йончева и от Григор Здравков.

Днес прокуратурата съобщи, че липсват данни за извършено престъпление, а в заключението на самото постановление се посочва, че „категорично не се установи каквото и да било нарушение на служебните задължения от длъжностни лица – министър, заместник-министър и други лица, които са изпълнявали функциите на възложител, по смисъла на ЗОП в инкриминирания период на изпълнение на проекта“.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините