BG | EN

Прокуратурата обяви за издирване 25 участници в наркогрупа

Снимка: Апелативна прокуратура- София

Двадесет и пет души са обявени за издирване, а седем са задържани за участие в организирана престъпна група, която се занимавала с разпространение на наркотици. За някои от издирваните е издадена и европейска заповед за арест, съобщиха на брифинг шефът на специализираната прокуратура Димитър Франтишек и зам.-директорът на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ Стоян Темелакиев. Пресконференцията беше предавана и в социалните мрежи.

Една от най-големите групи за разпространение на наркотици в България е била разкрита миналата седмица. В бандата са участвали общо 32-ма души.

Според разследващите, мащабната престъпна организация работела в три направления – продажба на наркотични вещества на едро, дилърска мрежа, изградена от самите тях, а третото направление е в нощните заведения и по парковете, където основно те са предлагали наркотичните вещества. Групата имала две оранжерии за канабис, едната от които е в Русе. Сред наркотиците, които са били пласирани, са хероин, кокаин, екстази и др.

По думите на наблюдаващият прокурор Красимир Тренчев, групата продавала наедро и на по-малки групи на територията на София, но е работела и в други региони на страната.Действали са от 4-5 години, а по разкриването и арестите се работи от 2 години и половина.

„Дневник“ припомня, че преди две години плакати с имена, прякори и снимки бяха разлепени в София, Варна и Бургас, а в обяснителния текст към тях се посочваше, че изброените четиринадесет души продават дрога повече от 10 години и парадират с имената на премиера, бившия вътрешен министър Цветан Цветанов и тогавашния главен секретар на МВР Георги Костов. „Има ли кой да ги спре? Или ще се правим, че нищо не се случва!“, се пита още от плакатите, а авторите им останаха анонимни, допълва изданието.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините