BG | EN

Прокуратурата образува досъдебно производство срещу собственика на сайта „Гласът на Стара Загора“

акция данъчни
Снимка: пресцентър на прокуратурата

Специализираната прокуратура се самосезира за извършено престъпление срещу Републиката във връзка с разпространен клип от сайта „Гласът на Стара Загора“ и в социалните мрежи, на който се вижда как лице запалва българското знаме и уринира върху него. Въпросното лице се оказва собственикът на сайта, който е и човекът, публикувал клипът, съдържащ непристойните действия, става ясно от съобщение на прокуратурата.

Образувано е досъдебно производство за опетняване на националното знаме и за хулиганство с изключителен цинизъм и дързост. Установено е, че деянието, последвано и от други непристойни действия, е било извършено на 29 май 2018 г. и публикувано в сайта „Гласът на Стара Загора“ на 2 юни 2018 г. Установено е също, че сайтът е собственост на лицето, разпространило клипа със собствените му престъпни действия.

След незабавна реакция на ГДБОП, ГДНП, СДВР и Специализирана прокуратура, лицето е задържано в Стара Загора за срок от 24 часа. Предстои да му бъдат повдигнати две обвинения от Специализираната прокуратура.

По информация на БНР, делото се води от прокурор от Специализираната наказателна прокуратура, тъй като тя е компетентна по отношение на разследвания на престъпленията против републиката, сред които е и поругаването на националните символи.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините