BG | EN

Прокуратурата обвини разследващ полицай в корупция

Прокуратура – Силистра
Снимка: пресцентър на прокуратурата

Окръжната прокуратура в Силистра е привлякла днес като обвиняем старши разследващия полицай К.У. от местната дирекция на МВР, взел подкуп от обвиняем.

Старши разследващият полицай, който, по данни на държавното обвинение, е с над 10 години стаж в системата, поискал дар 500 лева и приел дар 300 лева от обвиняемо лице, срещу което водел наказателно производство. Подкупът бил поискан, за да издейства отмяна на мярката „Забрана за напускане на страната“ и за да снеме  криминалистическа регистрация. Вчера непосредствено след вземане на подкупа в служебния кабинет в ОД на МВР разследващият е бил задържан за срок до 24 часа.

Досъдебното производство се води за престъпление по член 302, т. 1 от Наказателния кодекс (НК).

След привличането на К.У. като обвиняем, предстои срокът на задържането му под стража да бъде продължен до 72 часа с цел довеждането му пред съда, допълват от прокуратурата.

Разследването срещу старши полицая е било възложено на следовател от Окръжния следствен отдел към Окръжната прокуратура в Силистра.

За подкуп наказанието, предвидено в закона, е лишаване от свобода от 3 до 10 години, глоба до 20 хил. лева и лишаване от права по член 37, ал. 1, т. 6 и 7 от НК.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините