BG | EN

Прокуратурата обвини несебърски общински съветник за участие в престъпна група

акция данъчни
Снимка: пресцентър на прокуратурата

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на несебърския общински съветник Пейко Янков за участие в организирана престъпна група за рекет и наркоразпространение.

Групата беше задържана при акция на полицията и прокуратурата в Бургаско в началото на август, като трима бяха обявени за издирване – Митьо Очите, Калоян Колев и общинския съветник от Несебър Пейко Янков. В последствие първият беше арестуван в Истанбул и се очаква да бъде екстрадиран в България, вторият се прибрал по свое желание от Испания, а за Янков, който по информация на БТВ отишъл днес в ГДБОП с адвоката си, спецпрокуратурата е внесла в Специализирания наказателен съд искане за постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Информацията за повдигнатото на несебърския общински съветник обвинение разпространи днес пресцентърът на прокуратурата. В официалното съобщение се посочва:

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на П. Янков участник  в организирана престъпна група за рекет, телесни повреди, разпространение на наркотици /престъпления по чл. 321, ал. 3, пр. 2 и 3, т. 2 вр. с ал. 2 от НК и по чл. 213а, ал. 3, т. 3, пр. 1, вр с ал. 2, т. 2 и т. 3, пр. 2, вр. с ал. 1, вр. с чл. 20, ал. 2 от НК по чл. 330, ал. 2, т. 4, вр. с ал. 1, вр. с чл. 20, ал. 3 и ал. 4, вр. с ал. 1 от НК/.

Специализираната прокуратура е внесла в Специализирания наказателен съд искане за постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“, мярката ще бъде разгледана на 15 август.“

Днес изтече и тридневният срок, в който заместник-председателят на Общинския съвет в Бургас Бенчо Бенчев трябваше да се яви в Окръжната следствена служба.  По информация на БНР, Бенчев е отложил с един ден явяването си поради служебна ангажираност на адвоката му.

Срещу заместник-председателят на ОбС-Бургас се очаква да бъде повдигнато обвинение за укривателство и помагачество на сочения за водач на престъпна група Димитър Желязков с прякор Митьо Очите.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините