Прокуратурата обвини Лютви Местан и бащата на загиналото дете за катастрофата край Кърджали

Снимка: скрийншот bTV

Прокуратурата обвини и двамата шофьори за катастрофата с участието на автомобила на Лютви Местан край кърджалийското село Загорско на 14 април 2019 г., при която загина бебе.

Окръжна прокуратура – Кърджали е внесла в съда обвинителния акт за инцидента, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура в Пловдив.

Според държавното обвинение Местан не е спрял на знак „Стоп“ и не е пропуснал движещ се по път с предимство автомобил, докато другият водач – баща на загиналото дете, е карал с превишена скорост, не се придържал възможно най-вдясно в платното за движение и не е закопчал с колана в колата столчето му.

Делото е над 1200 страници, разпределени в 12 тома, съобщават още от прокуратурата. По време на разследването са били разпитани като свидетели 22 лица, приобщени са множество веществени доказателства, сред които и двата леки автомобила – БМВ и „Фолксваген Фаетон“. Изготвени са били четири съдебномедицински експертизи, комплексна и петорна автотехническа експертиза, както и химически експертизи, които са установили, че няма наличие на алкохол в кръвта на двамата водачи.

Двамата обвиняеми в момента са на свобода срещу парична гаранция. За Лютви Местан тя е 10 хил. лева, а за другия шофьор е 1000 лева.

Предстои Окръжен съд – Кърджали, да насрочи делото в разпоредително заседание в двумесечен срок.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам