BG | EN

Прокуратурата обвини кмета на Чрвен бряг в длъжностно престъпление

Кметът на Червен бряг Данаил Вълов, Снимка: Скрийншот от „На прицел“

Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност кмета на Червен бряг Данаил Вълов. Повдигнато му е обвинение за длъжностно престъпление и му е наложена парична гаранция в размер на 75 хил. лева.

Вълов е обвинен в длъжностно престъпление, за това, че през 2017 г., като публичен възложител по Закона за обществените поръчки, е нарушил служебните си задължения, поясняват от прокуратурата. Според държавното обвинение, кметът на Червен бряг е прекратил обществена поръчка за доставка на топъл обяд за социално слаби в Червен бряг и гр. Койнаре, без да са били налице основанията в закона и с действията си е облагодетелствал две свързани с него фирми.

Данаил Вълов бе задържан по Закона за МВР на 20 март 2019 г. при провеждане на действия по досъдебно производство на Специализираната прокуратура, припомнят от прокуратурата. След като му е било повдигнато обвинение и взета паричната гаранция в размер на 75 000 лева, Вълов е бил освободен. Предстои Специализираната прокуратура да поиска от Специализирания наказателен съд да бъде отстранен от длъжност, уточняват още от пресцентъра на държавното обвинение.

По време на операцията в Община Червен бряг вчера са били задържани и петима служители в общината, участвали в обществената поръчка. След разпит те също са били освободени. Според прокуратурата, петимата за момента имат качество на свидетели по делото.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините