BG | EN

Земеделски производител е обвинен за опит да получи помощи с фалшиви договори за наем на земя

Снимка: пресцентър на прокуратурата

Окръжна прокуратура-Велико Търново предаде на съд земеделски производител, който представил фалшиви договори за наем на земеделски земи, с цел да получи средства от европейските фондове, съобщи прокуратурата.

Обвинението срещу П. П. е за това, че на 30.04.2015 г. в гр. Павликени, като физическо лице, регистрирано в ИСАК, при депозиране на Заявление за подпомагане за стопанската 2015 г. в Общинска служба „Земеделие“ гр. Павликени по схемите и мерките на Общата селскостопанска политика, декларирал, че желае подпомагане по схемите за единно плащане на площ /СЕПП/, схемите за преразпределително плащане /СПП/ и схемите за плащане на селскостопански практики, които са благоприятни за климата и околната среда – зелени директни плащания /ЗДП/ за използваните през стопанската 2015 г. парцели в землището на с.Росица и с.Димча, общ. Павликени, с обща площ 54.75 ха, които владеел и ползвал на правно основание – договори за наем на земеделска земя. Обвиняемият обявил, че има сключени договори за наем, с цел да получи средства от фондовете, предоставени от Европейския съюз на българката държава, в резултат на което, за стопанската 2015 г. получил общо 15413.60 лева .

На 16.07.2014 г., в с.Росица, община Павликени,  съставил  неистински частни документи – 22 договори за имоти, на които придал вид, че е подписан за собственика на земята и ги използвал на 25.07.2014 г. пред служител в Общинска служба „Земеделие“ гр. Павликени, допълват още от прокуратурата по случая.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините