BG | EN

Прокуратурата наблюдава производството срещу председателя на БСП в Карабунар за кражба на тротоарни плочки

Илюстративна снимка: Pixabay

Районна прокуратура-Пазарджик наблюдава досъдебно производство за опит за кражба на тротоарни плочки, гранитни павета и бордюр, собственост на пазарджишката община Септември. Във връзка с кражбата са били задържани
председателят на БСП в с. Карабунар и сина му, съобщиха местните медии. В декларация до медиите общинската организация на БСП в Септември заявява, че полицията се използва като репресивен политически орган.

Районна прокуратура-Пазарджик съобщи днес, че наблюдава досъдебно производство за това, че на 6 март 2019 г., в с. Карабунар, обл. Пазарджик, чрез използване на товарен автомобил, марка „Форд Транзит“ и техническо средство – кирка, е бил направен опит за отнемане на чужди движими вещи – 93 броя тротоарни плочки, 202 броя гранитни павета и едни брой бордюр, собственост на община Септември, обл. Пазарджик, без съгласието на собственика с намерение противозаконно да бъдат присвоени.

По данни на държавното обвинение, до момента е установено, че на 6 март 2019 г., при извършване на текущ ремонт на улица в с. Карабунар, област Пазарджик, е бил направен опит за отнемане на горепосочените плочки, павета и бордюр. Те били натоварени в микробуса и оставени в частен дом в селото, откъдето са били иззети и приложени като веществени доказателства. Като съпричастни към извършване на престъплението са били задържани две лица за срок от 24 часа по Закона за МВР. За привличането им като обвиняеми ще се прецени след разпити на свидетели, изготвяне на експертизи, сред които оценъчна, и др. Досъдебното производство се води по общия ред, като срокът за приключването е двумесечен, поясняват от прокуратурата.

Случаят придоби известност преди десетина дни, когато местните медии разпространиха информация за задържането на председателят на БСП в село Карабунар Борис Джонев и сина му по обвинение в кражба на тротоарни плочки.

Сигналът за кражбата е бил подаден на 7 март от кмета на село Карабунар Иван Каменарски. Борис Джонев и синът му Костадин са били задържани в момент, когато са товарели строителните материали, предаде БНР.  В микробуса на партийния активист били открити плочки и каменни павета, а при последвалия обиск в дома му, и други плочки и павета на обща стойност 2 хил. лв.

При разпита Джонев е заявил, че е  взел строителните материали с разрешението на ръководителя на обекта,  още повече, че ставало дума за старите улични павета, които в момента се подменят. 

В разпространена декларация до медиите общинската организация на БСП в Септември тогава заяви, че полицията в Пазарджик се използва като репресивен политически орган. 

Пред БНР, от полицията в Пазарджик категорично отхвърлили обвиненията на БСП и заявили, че са действали законно след сигнал за кражба.


Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините