BG | EN

Прокуратурата извърши извънредни проверки в два затвора

Снимка: пресцентър на прокуратурата

Забранени предмети – ножове и мобилни телефони, са намерени при извънредна проверка, извършена от прокуратурата в два затвора и в следствен арест към единия през вчерашния почивен ден.

По заповед на административен ръководител – окръжен прокурор на Окръжна прокуратура – Плевен,  на 1 май 2018 г , са  извършени извънредни проверки на затворите в гр. Белене и в гр. Плевен и на следствения арест към затвора в Плевен, съобщи пресцентърът на прокуратурата днес.  В проверките е участвал окръжният прокурор Ваня Савова и още трима прокурори от  Окръжна прокуратура и от Районна прокуратура в гр. Плевен.

Причина за проверките са били оплаквания от лишени от свобода за различни нарушения и за държане на забранени предмети. Двата екипа прокурори са извършили проверките по едно и също време в двата затвора, като килиите на лишени от свобода са претърсени на избирателен принцип.

При проверката са намерени забранени за държане предмети – три ножа в Белене и два мобилни телефона – един в затвора в Белене и един в ареста към Затвора в Плевен, посочват още от прокуратурата.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините