BG | EN

Прокуратурата е иззела нови половин милион лева по случая „Арабаджиеви“

акция данъчни
Снимка: пресцентър на прокуратурата

В рамките на разследването по досъдебното производство за данъчни престъпления и пране на пари, по което бяха обвинени членове на фамилия Арабаджиеви и техни служители са иззети нови 500 хил. лв., съобщи прокуратурата.

Парите са били намерени при полицейска проверка на джип с трима пътника на 11 септември 2018 г. Установено е било, че едно от лицата, у което са намерени над 298 хил. лева (изтеглени от банкова институция) е пряко свързано с управлението на едно от инкриминираните дружества по досъдебно производство на СП – на захарния завод „Кристал“ в Пловдив. У друго лице е намерена и иззета сумата от 200 хил. лв.

По случая незабавно е уведомена Специализирана прокуратура. Процесуално-следствените действия са били възложени на полицията в Бургас.

Трите лица са били задържани за 24 часа по Закона за МВР, иззет е бил и джипа, с който са се придвижвали. Установява се тяхната съпричастност в евентуална престъпна дейност и участие в разкритата организирана престъпна група за усвояване на неследващ се ДДС, в т.ч. от фиктивни сделки на захарния завод в Пловдив.

В края на август при акцията на прокуратурата в хотелите на Ветко Арабаджиев „Маринела“ в София и „Марица“ в Пловдив бяха открити и иззети над 10 млн. лв. в брой.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините