BG | EN

Прокуратурата в Козлодуй проверява данни за полицейско насилие спрямо 22-годишен мъж

Снимка: prb.bg

Териториално отделение в Козлодуй на врачанската прокуратура се самосезира по информация в медии, касаеща 22-годишен мъж, за когото се твърди, че е бил подложен на полицейско насилие през нощта на 5-ти август в центъра на град Козлодуй.

Наблюдаващият прокурор е образувал преписка за изясняване в пълнота на факти и обстоятелства, свързани с инцидента и е възложил на полицията във Враца извършване на проверка.

Предстои снемане на сведения от присъствали на местопроизшествието и от полицейските служители.

Следва да се изискат и да се приобщят документи, в т.ч. медицински, както и да се установи наличието и продължителността на твърдените действия по упражнена физическа сила и помощни средства, посочват от държавното обвинение.

Междувременно прокуратурата е била уведомена за досъдебно производство, образувано в полицейското управление на Козлодуй за престъпление по чл. 270, ал. 1 от НК. Посочва се, че около 02,20 на 06.08.2022 г. Л.К. (на 22 години) противозаконно пречел на орган на властта да изпълни задълженията си. Пред заведение на ул. „Христо Ботев“ в гр. Козлодуй той отказал да предостави документ за самоличност, да му бъде извършена проверка и направил неколкократни опити да напусне мястото.

Работа по прокурорската преписка и досъдебното производство продължава.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините