BG | EN

Прокуратурата в Габрово поиска задържане на младежи с множество присъди

Снимка: пресцентър – прокуратура

Районна прокуратура – Дряново внесе в Районен съд-Дряново искане за вземане на мярка „Задържане под стража“ по отношение на двама братя за извършена кражба. Братята са на 18 и 19 години, но вече имат съответно 9 – за по-малкия и 10 – за по-големия брат влезли в сила присъди за кражби и други престъпления.

18-годишният Костадин Д. и 19-годишният Ивелин Д. са обвинени за това, че при условията на повторност, след предварителен сговор помежду си, около 00.13 часа на 16.03.2018 г., от пицария в гр.Дряново, чрез разбиване на ПВЦ-плоскост на вратата на задния вход, отнели чужди движими вещи – сумата от 30 лв., без съгласието на собственика, с намерение противозаконно да я присвоят – престъпление по чл.195 ал.1 т.3,5,7, вр. чл.194 ал.1, вр. чл.28 ал.1 от НК.

С постановления на РП-Дряново от 16.03.2018 г. двамата обвиняеми са задържани за срок до 72 часа.

Обвиняемите са осъждани многократно. По отношение на Костадин Д. има влезли в сила 9 присъди за извършени кражби и изнудване като непълнолетен.  Срещу него се води и друго наказателно производство за извършени кражби в РП – Трявна. Спрямо Ивелин Д. има влезли в сила 10 присъди за кражби и принуда.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините