BG | EN

Прокуратурата във Велико Търново поиска предаване на българин, издирван в Германия за укриване на данъци

Снимка: пресцентър Прокуратура

Окръжна прокуратура – Велико Търново е внесла в съда предложение за предаване на български гражданин във основа на Европейска заповед за арест, повод за която е укриване на осигуровки и данъци.

По информация на държавното обвинение, Н. Р. е бил обявен за международно издирване от германските власти въз основа на Европейска заповед за арест, издадена на 11.07.2018 г. от прокуратура – Кайзерслаутерн, въз основа на заповед за задържане под стража по дело на съд в гр. Кайзерслаутерн, ФР Германия, като лицето се изисква за провеждане на наказателно преследване спрямо него за извършено престъпление – укриване на осигуровки и данъци.

Н. Р. е установен в България, след като е обявен за международно издирване от германските власти и задържан. По искане на прокуратурата, съдът е взел мярка за неотклонение „задържане под стража” спрямо българския гражданин.

Окръжна прокуратура – Велико Търново е внесла в съда искане за образуване на съдебно производство по реда на чл. 44 от ЗЕЕЗА, като след разглеждане на материалите по делото да се произнесе по допускане на предаването на българския гражданин на искащата държава.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините